Hozzávalók
a tésztához:
- 20 dkg cukor
 - 4 tojássárgája
 - 10 dkg margarin
 - 2 dkg kakaó
 - 1cs sütőpor
 - 20 dkg liszt
 - 1-2dl tej
 - 5 dkg durvára vágott dió
 - 5 dkg felkockázott birsalmasajt
 - 5 dkg kandírozott narancshéj
 - 1-2dl tej
 
a habhoz:
- 10 dkg cukor
 - 4 tojássárgája
 - baracklekvár (vagy ami otthon van)
 
a tetejére:
- hagyományos csokimáz tortabevonóból
 - 1 ek vaj
 
Elékészítés:
Habosra keverem a cukrot a vajjal, a tojássárgákkal. Hozzáadom a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a diót, a birsalmasajtot és a kandírozott narancshéjat is. Tejet annyit adok hozzá, hogy a sűrűsége egy kevert tésztához hasonlítson. Simára keverem, majd egy 20x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm. Először kb. 180 fokon sütöm, majd ha "feljött", 150 °C-ra visszaveszem a hőt, és még 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrizem, hogy teljesen megsült-e. Kiveszem, a sütőpapírt lefejtem, gyengén meglisztezem a tepsit, és visszarakom a tésztát. Sütés alatt a tojásfehérjéket 10 perc alatt gőz fölött kemény habbá verem a cukorral és egy csipet sóval. A végén még pár csepp citromlével is meglepem, hogy fényesebb legyen. A tésztát vékonyan megkenem a lekvárral, és még úgy melegen ráteszem a habot. Langyos sütőben 10 perc alatt készre szárítom. Kihűlés után a csokimázzal megfröcskölöm a tetejét. Mind a tíz ujjadat megnyalod! Jó étvágyat!