Hozzávalók:
- 8 csirkecomb felső kicsontozva
- 2 csirkemell filé
- 1,5-2 dl olivaolaj
- só
- 1 mokkáskanálnyi bors
- 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
- 1 teáskanálnyi pirospaprika
- 1 tesákanálnyi majoránna
- 1 mokkáskanálnyi szárított fokhagyma
- tortilla tészta
- paradicsom
- schnidling
- lila hagyma
- bébisaláta
- házi majonéz
- friss fokhagymagerezd
- 1 kávéskanálnyi citromlé
- 1 teáskanálnyi tejföl
Elkészítés:
Az olivaolajba belekeverjük a fokhagymaport, az őrölt pirospaprikát, a borsot, a kakukkfüvet és a majoránnát majd alaposan elkeverjük vagyis páclevet készítünk. A húsokat besózzuk, a kész páclébe forgatjuk, és kb 1 órára benne is hagyjuk. A combokon rajta hagytam a bőrt, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágtam. Egy nagy méretű burgonyát alaposan megmostam, megpucoltam, és az alját levágva egy stabil alapot kaptam, amibe kettő bambusznyársat szúrtam.
Erre a nyársra húztam fel egymás tetejére a bepácolt csirkecombokat, egy másik nyársra pedig a bepácolt csirkemelleket. Sütőlemezre állítottam őket, és 180 fokon hőlégkeveréssel de néha átforgatva aranyszínűre sütöttem őket. A csirkemelles nyárs előbb elkészül. Sütés közben a maradék páclével átlocsolgattam. A tortilla tésztákat most nem magam készítettem, hanem boltit használtam. Tálalás előtt a tésztákat száraz forró serpenyőben átmelegítettem.
A paradicsomot , a lila hagymát a snidlinget apróra vágtam és egy csepp citromlével átkevertem. A bébisalátát alaposan megmostam, és csíkoztam. Házi majonézt kevertem, majd egy teáskanálnyi citromlével, tejföllel és zúzott fokhagymával ízesítettem − ez lett az öntet a dürümbe.
Tálaláskor a forró húsból éles késsel a nyársról húsforgácsokat vágtam, belehalmoztam a tésztába, zöldségekkel dúsítottam, és a fokhagymás mártással meglocsoltam. Belül nagyon szaftos, kívül ropogósra sült húst készítettem, minimál kiegészítőkkel.