Hozzávalók:
- 40-50 dkg darált marhahús
- 2 doboz mexikói babos-kukorica konzerv
- 40 dkg reszelt sajt
- 6 db tortilla (25 cm-s)
- 2-3 dl sűrített paradicsom
- 1-2 kisebb tv paprika, kockázva
- 1 kis fej fehér hagyma
- olaj, só, tejföl
Sült zöldség:
- 45-50 dkg zöldség, kockákra vágva (lehet mirelit is)
- 1 újhagyma, karikára vágva
- kevés olaj/zsír a sütéshez, csipet só
Elkészítés:
- Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a darált húst, pirítsuk le, majd öntsük fel a paradicsommal, és főzzük 12-15 percet. Adjuk hozzá a babos-kukorica konzervet, a paprikát és főzzük 5-8 percet. Tegyük félre, és hagyjuk kicsit hűlni.
- A zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a darabolt zöldséget, öntsük fel kevés vízzel, és süssük meg 10-12 perc alatt. Tegyük félre pihenni.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal. Tegyünk egy tortillát az edénybe, igazítsuk bele, és kanalazzuk bele a húsos ragu felét. Tegyünk rá egy újabb tészta korongot, arra a sajt felét, majd újabb tortilla, arra pedig a zöldséges ragut. Újabb tészta, rá a maradék hús, tortilla és a maradék sajt, majd zárjuk le egy tésztalappal.
- Tegyük a forró sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép ropogósra. Ha megsült, hagyjuk pár percet pihenni, majd borítsuk ki a formából. Vágjuk szeletekre, és tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.
Jó étvágyat kíván hozzá: Max
Besameles halfilé, cukkíni pestóval, csőben sütve
Ez egy bármilyen fehérhúsú halfiléből elkészíthető, “gyors kaja”. Lehet villantani, ha vendég jön, vagy ha a párunkat akarjuk elkápráztatni, már ha szereti a halat. Variációk száma: több ezer, én most a cukkíni pestóval takartam be, de lehet gyári pestó is, vagy akár egy fűszerkeverék, jó sok kaporral. Somogyi Zoltán Max két éhes szájra tervezte ezt a halas csodát.