Hozzávalók:
- 20 dkg száraz tészta (rövid formájú, pl. penne, fusilli)
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 db cékla
- 1 marék brokkoli
- 1 kisebb darab sütőtök
- só
- bors
- olívaolaj
az öntethez:
- 1 dl olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- fél dl balzsamecet
- 1 tk méz
- egy marék csíra
Elkészítés:
A céklát és a sütőtököt meghámozzuk, falatnyi kockára vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük. Gőzpárolóban megpároljuk a zöldségeket 10 perc alatt. A tésztát megfőzzük,lecsöpögtetjük. A pulykamellet felkockázzuk. Egy serpenyőben az olajon aranybarnára sütjük a húst, félretesszük. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Az öntet hozzávalóit összerázzuk egy csavaros üvegben, és a salátára öntjük. Jól átkeverjük, csírával megszórjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk! Jó étvágyat!
Pulykahúsos bruschetta
Farsangkor a pulyka sem alszik! Íme egy remek különlegesség, ha el akarod kápráztatni a barátaidat! Ez a recept biztos siker, és Te is tutira el tudod készíteni! Aki tehát azzal takarózik, hogy nem hív vendégeket, mert nem tud főzni, az nem is akar! Kapd össze magad, mert egy kellemes, jó kis beszélgetés kikapcsol, és mindennél többet ér! Rajta, hívj vendégeket a hétvégére!