Hozzávalók:

fejenként egy szép nagy szelet tengeri hal, legjobb a tőkehal
14 dkg liszt
5 dkg kukoricakeményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2,5 dl sör
1/2 teáskanál só
a sütéshez 1 liter olaj
Elkészítés:
Elvegyítettem a lisztet, keményítőt, sót, sütőport, a sört elkevertem a tojással, hozzáöntöttem a liszthez. Néhány percig állni hagytam, majd a tökéletesen leszárított halszeleteket megmártottam a palacsintatészta sűrűségű masszában. Forró olajban pirosra sütöttem a halak mindkét oldalát. Fontos, hogy egyszerre egy szelet halat süssünk, és nem árt, ha kis edényt használunk, hogy minél kevesebb olaj elég legyen ahhoz, hogy a hal ússzon benne. Természetesen sült krumplival és tejfölös-kapribogyós-snidlinges szósszal ettük.
Harcsapaprikás túrós csuszával Judit módra
A legjobb ételek egyike a harcsapaprikás, amit hagyományosan túrós csuszával szokás kínálni. Ahány ház, annyi harcsapaprikát, de valószínűleg a legtöbben úgy készítik, ahogy Fajcsák Sándorné leírta receptjében.