Akár rántod, akár sütöd a zellert, először is alaposan sikáld meg! Tedd sós vízbe, majd félig főzd , és hámozd meg. Vágd félujjnyi szeletekre. Innentől kezdve a sorsa végképp a kezedben van!

Ha rántani szeretnéd, akkor nincs más hátra, mint a kétszeri panírozás, vagyis liszt, tojás morzsa, majd tojás és morzsa. Gyorsan, forró olajban süsd, pillanatok alatt kész! Adj hozzá tartárt, ha előételnek szánod - meg egyébként is...
Ha sütni szeretnéd, melegíts egy lapos serpenyőben kevés olajat, és mindkét felét közepes hőfokon pirítsd pár percig. Sütőlapáttal szedd ki, nehogy megtörjön. Természetesen ez a karcsúsítóbb változat. Adj hozzá pár gerezd paradicsomot! Ha csak így eszed, biztosan karcsúsít!
Más remek zelleres receptjeink is vannak, próbáld csak ki!