Hozzávalók:
- virsli
- 2 tojás
- néhány kanál liszt
- egy löttyintésnyi tej
- egy késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor
- ketchup
- olaj a sütéshez
- majonéz/ketchup díszítéshez
Video:
Elkészítés:
A két tojást felvertem, kb. egy kanál tejet is tettem hozzá. Belekanalaztam annyi lisztet, hogy nagyon sűrű nokedlitészta állagú cuccot kapjak. Ment bele egy kevés só és kb. egy evőkanál ketchup is. Egy pici szódabikarbóna, hogy még jobban felfújódjon a tészta. A virsliket kettévágtam, a gömbölyű végét bevágtam, csíkokra. Közben felforrósítottam olajat az olajsütőben. (A kosaras részt kivettem, mert abba csak beleragad a tészta.) A virslik – nem bevágott, gömbölyű – felét bemártottam a tésztába és bedobtam a forró olajba. A vágott szélek azonnal felpöndörödnek, a tésztarész pedig felfújódik. Kész is a polip! Díszítheted majonézzel, ketchuppel! Adhatsz hozzá sült krumplit, kovászos uborkát! Isteni!
Az én töltött virslimet már ajánlottam a focihoz. Most jön az olimpia, akkor is jól fog esni! Jó étvágyat!