Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 fej vöröshagyma
5 db babérlevél
1 db citrom
330 g tejföl
2 ek. liszt
1 ek. méz
3 ek. mustár
só
fehérbors
mustármag
cukor
étolaj
Elkészítés:
A hagymát sóval, kevés cukorral kevés olajon megdinsztelem. Amikor kicsit megpirul, a cukor miatt enyhén karamellizálódik a hagyma, rádobom a felkockázott pulykamellet.
Felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, borsozom, beleteszem a babérleveleket, és a vékonyra szelt fehér- és sárgarépát, illetve 1 citrom lereszelt héját. Ha kell, még öntök rá vizet. Amikor kb. félpuha a hús és a répa, belerakok 3 ek. mustárt, kis marék mustármagot és egy ek mézet. Rotyoghat tovább. Amikor készre főtt, még ízlés szerint a citrom levéből facsarok bele, kiegészítem a mustár-méz harmóniáját. Ezután a tejfölt simára kevert liszttel fokozatosan hozzáadom, elkeverem és megrottyantom.
Zsófi orsótésztával kínálta, és ezzel ajánlom én is! Jó étvágyat!