Ahogy kint egyre hidegebb és hidegebb van, úgy esnek egyre jobban a melegítő italok. Akár a gint, akár a rumot, akár a pezsgőt szereted, a következő koktélok garantáltan felpezsdítik a véredet. A következő öt koktéllal meghittebbé teheted az estéd, de a barátaidat is lenyűgözheted!
Meztelen tengerész koktél
Ebben az italban a rum és a körte íze fog össze, hogy feledhetetlen perceket szerezzen neked.
Hozzávalók:
44 ml fehér rum
20 ml körtelé
14 ml juharszirup
22 ml lime-lé
Így készül: Az összes hozzávalót tedd egy késes turmixgépbe. Szűrd le és töltsd egy szép kristálypohárba.
Espresso koktél
Ha szereted a kávét, akkor ez a te italod! Hidegen is finom, de hideg őszi napokon forrón az igazi. Ezt a koktélt ne estére válaszd, mert koffein nem hagy majd aludni.
Hozzávalók:
44 ml fehér rum
30 ml kávélikőr
30 ml frissen lefőzött eszpresszó
7 ml vanília szirup
14 ml zabtej
Így készül: Csak keverd össze az összes hozzávalót egy üvegben és már szolgálhatod is fel. Tejszínhabbal is díszítheted.
Madame Marmelade koktél
Lekvár a koktélba? Bizony ám! Az édes ízeket pikánsan tompítja a citrom savanyúsága ebben az extra, rövid koktélban.
Hozzávalók:
4 cl barackpálinka
2 teáskanál sárgabaracklekvár
2 gerezd citrom leve
2 cl illatos méz, pl. hársméz
Így készül: Az összetevőket shakerben jó alaposan, hosszan rázzuk össze, majd szűrjük át egy koktélos pohárba.
Halloween koktél
Az ősz emblematikus zöldsége a sütőtök, a koktélok világában is megtalálja a helyét. Ebbe a koktélba több fajta alkohol is kerül, hogy bátran nézhess szembe a szellemekkel!
Hozzávalók:
4 cl vodka
2 cl vanília likőr
2 kisebb gerezd sült sütőtök pürésítve
2 evőkanál méz (ízlés szerint)
10 cl fehér bor
4-6 szem szegfűszeg
1-2 rúd fahéj
Így készül: A fűszereket, a sütőtök nélkül, a híg összetevőkkel áztatjuk, majd a pohárba szűrjük, s azután hozzáadjuk a pürét és elkeverjük. Ha Halloween jelmezben izzadunk, akkor jégre töltsük, ám ha átfagyunk a hidegben, melegítsük elő az alkoholok nélkül, forrón is nagyszerű.
Szentek napja koktél
Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ezért ezzel a koktéllal ne várj Mindenszentek napjáig. Egy erdei séta után biztosan átmelegít.
Hozzávalók:
50 ml fahéjas rum
20 ml friss citromlé
15 ml méz
pezsgő
Így készül: A pezsgő kivételével öntsd a hozzávalókat egy shakerbe, adj hozzá némi jeget és nagyon alaposan rázd össze. Töltsd poharakba és önts rá annyi pezsgőt, hogy tele legyen a pohár, majd keverd össze. Egy kis körte gömbbel díszítheted.
Fahéjas rumot úgy készíthetsz, hogy 3 fahéjrudat 2 napra beáztatsz 1 liter sötét rumba. Többféle koktélhoz is felhasználhatod.
Ezt is olvasd el:
https://eletforma.hu/gasztro/magyar-termek-nyerte-a-vilag-legegeszsegesebb-italainak-versenyet/
https://eletforma.hu/gasztro/kezd-a-napot-kaveval-es-fejezd-be-pezsgovel-tartja-a-mondas/