1. Segítséget kérni nem szégyen!
Akár egy főzésben-sütésben tapasztaltabb rokon, barát, akár egy jó recept egy szakácskönyvben - mindegy, a lényeg hogy megbízzunk abban, akinek/aminek a segítségét kérjük! Néhány bennfentes tipp vagy éppen egy pontos, részletes leírás sokat segíthet!
2. Konzerv és mirelit – hasznosak
Bátran nyúljunk a konzervekhez és a fagyasztott mirelit termékekhez is, hiszen olyan előnyöket kínálnak a kezdő háziasszonyoknak, amelyek még a bonyolultabb ételek elkészítését is megkönnyítik. Ezek a termékek konyhakész állapotban kerülnek a polcokra, maximum felmelegítésre van szükségük. Mindez azt jelenti, hogy időt és fáradságot spórolhatunk maguknak, ha velük sütünk-főzünk. És van még egy nagy előnyük: mivel gyakorlatilag csak ki kell nyitnunk őket, az ételt elrontani sem lehet velük. A bátrabbak kis pluszfűszerezéssel próbálkozhatnak, de a sót felejtsék el! A sikerélmény garantált!
3. Az elsózott étel fél krumpli hozzáadásával korrigálható!
A krumpli úgynevezett „sócsapdaként” magába szívja a fölösleges sómennyiséget. Így, ha tehetjük, alkalmazzuk bátran ezt a praktikát!
4. Ha a serpenyőbe kevés sót szórunk, sütéskor nem spriccel ki az olaj
Ki ne égette volna már meg magát, vagy takarította a tűzhelyet azért, mert szanaszét fröcskölt az olaj? Alkalmazzuk ezt a módszert, így – például a mirelitzöldség kiolvasztásánál, sütésénél – elkerülhetjük a sérüléseket és a fáradságos extratakarítást.
5. Ha odaégne elsőre, sőt másodikra is az étel, a szappanos víz segít a mosogatásban is!
Forraljunk fel az edényben egy kis szappant némi vízzel, így sokkal könnyebben megy majd a mosogatás! Legközelebb már úgyse égetjük oda! (Forrás: Bonduelle)