Ezzel az egyszerű tippel az újramelegített pizza is majdnem olyan finom lehet, mint a friss!
Meglepően könnyen elkerülhetjük, hogy a tészta szikkadt legyen: elég csak egy pohár vizet a szelet mellé betenni a mikróba! A felszabaduló gőz átjárja a tésztát, felfrissíti, újra ízletessé teszi - magyarázzák a Zanussi szakemberei. Ugye, mennyire egyszerű?
Természetesen nemcsak a pizza esetében válik be a dolog, hanem bármilyen más tésztafélénél - akár a reggeli kakaós csigánál vagy más péksüteményél is.
Ráadásul akkor sem kell kétségbe esni, ha a használat során a mikró piszkos, zsíros lesz. Nem kell súrolni sem! Fogj egy gerezd citromot, facsard bele egy pohár vízbe, tedd a mikróba, és melegítsd néhány percig. A program végén vedd ki a poharat – vigyázz, mert forró! – , majd egy puha szivaccsal töröld át a készülék oldalát, és kész! De a citrom egyébként is jó tisztítószer. (Forrás: Zanussi)
Itt pedig egyéb nagyon hasznos házi praktikák között válogathatsz!