Aszalt barack cikkek

Kedvencem a kajszi!
Imádom a sárgabarackot! A kedvenc gyümölcsöm. A piacokon járva már kidolgoztam egy technikát, hogy megtaláljam a legzamatosabbat. Minden árustól csak egy-két szemet veszek. Míg körbejárok, tesztelek és a nagyobb mennyiséget ott vásárolom meg, ahol a legfinomabb a kajszi. Sajnos, évek óta nem tudok annyit enni belőle, amennyit szeretnék. A szélsőséges időjárás, a fák virágzása idején támadó fagyok megtizedelik a termést. S bár most a sárgabarack szezon közepén járunk, idén még nem találtam igazán kedvemre való kajszit. Lehet, hogy ez a hiányérzet inspirált arra, hogy megosszak veletek néhány érdekességet erről a gyümölcsről.

Banános, aszalt barackos csiga Évától
A legjobb családban is megesik, hogy túlvásárolják magukat gyümölcsből, és a megbarnult, túlérett banánokat már senkinek nincs kedve megenni. Itt a recept, hogy ezentúl ne kelljen kidobnod azokat sem.

Kuszkusszal töltött csirkerolád
Komolyan mondom, zseniális étel. Finom, variálható, mutatós, nem is túl drága. Egyetlen hibája talán az, hogy nem gyors, de gyakorlottabb háziasszonyoknak nem nagy kihívás, kevésbé gyakorlottak meg bátran szánják rá a időt, mert megéri. Ünnepi asztalra is kiváló.