Bagett cikkek

Bagett - tervezet
Először olyannak akartam, mint amilyennek kelesztés előtt megformáztam, de a szabvány bagett formától eltérő kis kenyérke lett. Ez a bagett tervezet… Az alaptészta, egy jolly-joker, mert ebből szoktam zsúrkenyeret és kiflit is csinálni. Nagy mennyiség, ezért előbb ki kell venni a gépből, mert kiköszön az előszobába:-))

Porchetta Pammer Livi konyhájából
Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.

Sajtkrémes-sonkás sült bagett
Ha eddig elrohant a gyerkőc reggeli nélkül, emellett a sonkás meglepetés mellett bizonyára nem fog elszaladni szó nélkül. Ha mégis, nyugodtan tegyük bele a tízórais dobozába. Csak pár perc az elkészítése!

Bagettini al mascarpone
Másnap este is puha a tészta, és nem morzsálódik a belőle készült bagett. Készítés közben könnyű vele dolgozni, nagyon jó állagú a tészta, szívből ajánljuk.

Katalán paradicsomos kenyér
A katalán konyha egyik gyöngyszeme, holott elkészítését talán még receptnek sem merném nevezni. Egy ötlet, ami egy finom bagettből, édes, érett paradicsommal csodás étel.

Hosszan kelesztett teljes tönkölykenyér recept
Ez a kenyér olcsó, laza, nem nehéz, nem elrághatatlanul kemény, nem savanykás, ahogy azt sokszor a vásárolt kenyereknél tapasztaljuk. Azért persze nem olyan, mint a finomított fehér lisztből készülő, annál tömörebb kicsit rendkívül intenzív ízű, magas tápértékű, laktató, másnap is finom, nem morzsálódó, szépen szeletelhető.