Akkor érdemes megsütni, ha előző este be tudjuk keverni, mert legalább 10 óra kell a kelesztéséhez.
Hozzávalók 2 körülbelül 20 cm-es bagetthez
25 dkg teljes tönkölyliszt
1/2 csomag porélesztő
1 kávéskanál só vagy ízlés szerint
annyi langyos víz, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, amely nem ragad, szép kis cipóvá formálható
Semmi más nem kell hozzá, csak türelem.
Elkészítés
1. A hozzávalókat összeöntjük, összekeverjük, de nem dagasztjuk vagy gyúrogatjuk.
2. Cipócskát formálunk belőle és nagyjából 9 órát parkoltatjuk. Gondosan takarjuk le, hogy ne száradjon ki.
3. 9 óra múlva megformázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és újabb 1 órán át kelesztjük.
4. 220 fokos forró, előmelegített sütőben kezdjük sütni, nagyjából 5-7 percig. 200 fokra mérsékelve a hőt, sütjük még 10-12 percig.