Életforma.hu


„Szeretem a szőlőm” - interjú Lenkey Géza szőlőbirtokossal

„Szeretem a szőlőm” - interjú Lenkey Géza szőlőbirtokossal 

Van egy pincészet Tokaj-Hegyalján, Mádon, amely a Lenkey családé. Ezen a helyen szenvedéllyel és odafigyeléssel készülnek a borok. A szőlőtőkéket gyermekükként szeretik a tulajdonosok, akik tényleg nem a mennyiségre hanem a minőségre törekszenek. Immár húsz éve.
Igyunk, de milyet? Bor kisokos – 2. rész

Igyunk, de milyet? Bor kisokos – 2. rész 

Vége a nyárnak és vele a fröccs szezonjának is, elérkezett a testesebb borok ideje. A szüret javában tart a hazai borvidékeken, az ősz jellemzően borozós időszak. Ha még csak most ismerkedsz a borokkal, szívesen kísérleteznél, megismernél néhány fajtát, picit segítünk eligazodni. A fehérborokról már ejtettünk pár szót, sorozatunk második részében jöjjenek a vörösborok!
Szelíd lankák, kiváló borok - ahol Téged kényeztetnek...

Szelíd lankák, kiváló borok - ahol Téged kényeztetnek... 

Ahogy véget ért a szüret, mindenkinek felszabadult egy kis ideje a borvidéken, és végre Lellén is elkezdődött a közös gondolkodás az őszi, téli és tavaszi programokról. Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Pincészet ismert vezetője részt vett a Turizmus Summit konferenciáján, ami több szempontból volt inspiráló számára. Sok jó gondolatot hallott, és azzal teljesen egyet értett, hogy ha valaki jó vendéglátó akar lenni, szeretnie kell a környezetét. Ezzel nálunk nincs gond, az egész család szerelmese a Balatonnak és a Somogyi-dombságnak, a legtöbb hétvégéjüket a környéken töltik.

Jegyezd meg: Nivegy-völgy! 

Egy kerékpár és egy tábla jelzi Zánka felől, a 71-es úton, hogy Barátom, ha felhajtasz a Tagyon Birtokra, azonnal ingyen fröccsöt vagy bodzaszörpöt kapsz! És ki tudna ellenállni a csábításnak egy jó kis tekerés után! Ami pedig ott vár, az a pazar kilátás, a béke, a madárcsicsergés, a szép kirándulások, a vitorlázás, a kemencében sült ételek, a páratlan helyi borok, szörpök, mézek...