Életforma.hu


360 tipp ínyenceknek - Balaton gasztrokalauz

360 tipp ínyenceknek - Balaton gasztrokalauz 

Kilencedik alkalommal jelent meg a legjobb Balaton parti helyeket bemutató, a Magyar Konyha nyári lapszámához ajándékként hozzácsomagolt könyvecske: idén 360 étterem, vendéglő, kocsma, strandbüfé, újhullámos kávézó, sörfőzde, kézműves hamburgerező és pékség szerepel a kiadványban, köztük 65 új hely, ami jórészt idén nyáron nyitott. Vinkó József főszerkesztővel beszélgettünk a kínálatról.
Ha édességre vágynál, akkor ide térj be

Ha édességre vágynál, akkor ide térj be 

Fagyi, krémes, mignyon, sajtos roló, Dobos torta, Rigó Jancsi, és az Ország Tortája: ha te is szereted a cukrászdák vonzó kínálatát, most jól figyelj. Íme a (szerintünk) legjobb cukrászdák listája, ahol a legfinomabb sós és édes aprósüteményeket, tortaszeleteket és tradicionális és újhullámos süteményeket kóstolhatod meg.
Magyar sikertörténet Ausztriában

Magyar sikertörténet Ausztriában 

Azt gondolnánk, hogy ebben a teljesen bizonytalan helyzetben, jó, ha az üzlettulajdonosok, vállalkozók meg tudják tartani azt, amit eddig felépítettek. Ám egyre több olyan hírrel találkoztunk, hogy valaki a pandémia alatt kezdett valami újba. Megkérdeztük őket: miért?
Továbbra is Vácra kell menni nyalakodni

Továbbra is Vácra kell menni nyalakodni 

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is tartalmazza a legjobb cukrászdák listáját. Hol kapható Magyarország legjobb krémese, az a bizonyos ikonikus Dobos desszert, és merre induljunk, ha valami újhullámos édességre vágyunk? Először is Vácra! 
Ide megyünk nyalakodni

Ide megyünk nyalakodni 

Idén először nemcsak az éttermeket, hanem a cukrászdákat is listázta a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz. A 10 legjobb cukrászda között több a vidéki, mint a budapesti. Az étteremkalauz munkatársai és a szerkesztőség egy-két tagja is tesztelt, de fontosnak érezték az idei külföldi zsűri elnök Enrico Cerea és a tavalyi zsűri elnök Giancarlo Perbellini szakértő véleményét is, hiszen mindketten 3-4 generációs családi TOP cukrászdákat üzemeltetnek Olaszországban. Nekik köszönhetően nemzetközi szaktekintélyek is részt vettek a folyamatban.
Sütiben ölt testet a fagyi

Sütiben ölt testet a fagyi 

Izgalmas újdonságokkal várják a tavaszt a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában. A műhely a nyitás óta eltelt két évben megmutatta, hogy fagylalt, sütemény és kávé terén nem ismer kompromisszumokat, a legjobbat kívánja adni a vendégeinek.
Fantasztikus tortaköltemények a Szamostól

Fantasztikus tortaköltemények a Szamostól 

Bemutatkoztak a Szamos új, esküvőkre és különleges alkalmakra tervezett dísztortái! A megújult kínálatban 17 új és 4 klasszikus dísztorta kapott helyett, így a fiatalaktól a szépkorúakig, a romantikus vagy épp a minimál stílus rajongói is kedvükre válogathatnak a hagyományos családi receptek alapján készült süteménykülönlegességek között.
Fagyizni jó!

Fagyizni jó! 

Szokatlan ízek, sosem hallott párosítások, káprázatos színkavalkád, ez jellemzi Damniczki Balázs, a Gelato World Tour nyertesének kínálatát.
204 és fél szeletes tortával hívják fel a figyelmet a jó éttermekre, cukrászdákra

204 és fél szeletes tortával hívják fel a figyelmet a jó éttermekre, cukrászdákra 

204 és fél szeletes az a torta, amelyet szerdán este kóstolhatnak meg a vendégek a 2017-es MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat indító eseményén, az Akvárium klubban. A tortát azért vágják  204 és fél szeletre, mert éppen ennyi kilométer az a kerékpáros út, amely a tavat veszi körül. 
A hagyomány tisztelete

A hagyomány tisztelete 

A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére.

A jó cukrászda nagy kincs 

Manapság már alapkövetelmény, hogy egy jó cukrászda kiváló alapanyagokból dolgozzon, ne használjon ízfokozókat, mű alapanyagokat, a minőségi vaj, tejszín, tojás használata elengedhetetlen az igényes vásárlók kiszolgálásához. Ha a sütemények még szépek is, ne adj isten, fantáziadúsak, nem szokványosak, az meg különösen nagy vonzereje lehet egy cukrászdának. Damniczki Balázs Székesfehérvár után Budapestet is meghódította.

Együtt nyalakodott Görög Zita és Nacsa Olivér 

Majd húsz évvel ezelőtt közös iskolapadot koptatott Görög Zita és Nacsa Olivér, akik nem mindennapi helyszínen emlékeztek vissza tinédzserkori csínytevéseikre. A két híresség egykori közös osztálytársuk, Hlatky-Schlichter Hubert éttermébe látogatott, hogy a nosztalgiázás közepette egy-egy TÁNYÉRDESSZERT készítésének fortélyait is ellessék.

Ilyen lett a bécsi Szamos-cukrászda! 

Szamos-cukrászda nyílt Bécs belvárosában a napokban Mathias Szamos Konfiserie néven. A Szamos család 25. cukrászdája a Haderer cukrászdinasztiával együttműködésben jött létre az osztrák főváros harmadik kerületében.