édeskömény cikkek

Hagymaleves édesköménnyel
Az Európai Friss Kalandok program nagykövete, Wolf András séf a napi zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva fél óra alatt összedobható finom, friss és egészséges fogásokat ajánl.

Hagymaleves Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral
Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az egyik legismertebb sárvári hotelben a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!

Grillezett sertéskaraj édesköménnyel és laskagombával
Az édeskömény a mediterrán és a közel-keleti konyha egyik meghatározó alapanyaga. Sütve, főzve, és nyersen is pompás ízt ad az ételeknek. Nagyon jól beilleszthető a diétás, fogyókúrás étrendbe mert gyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, ráadásul még a kalóriatartalma is alacsony – ajánlja receptjét – írja az Őrülten jó ételek szerkesztője.

Őrülten jó branzino filé franciásan
Szerencsém volt a minap, az egyik boltban csodálatos branzino filét, találtam, a zöldséges részlegen pedig formás kis édeskömények mosolyogtak rám - mesélte el sztoriját az őrülten jó étkek tudora. Branzino, édeskömény, borsó, szeretet - mindössze ennyi kell a következő fogáshoz. Steffel Csaba mégis úgy érezte, valami nevet kell adnia néki, ezért, és mivel először a nagy Pepin bácsinál találkoztam ezzel, vagy legalábbis ilyesmi körettel, na meg aztán vajat is adtam hozzá rendesen - franciásnak kereszteltem.

Mogyorós lazac édeskömény salátával + 1 videoval
Marton Adrienn: privátséf, ételstyliszt, blogger, kétgyermekes anyuka. Teljes életet él. Szerinte ennek az a receptje, hogy az egészséges egyensúlyt fenntartsa az élet és az ételek között. Ezt szem előtt tartva készíti recptjeit, menüjeit.

Konfitált lazac édesköménnyel és aiolival
Imádom a lazac minden formáját, hát még ha svéd mesterszakácsok kezei közül kerül ki. Ehhez a remek fogáshoz picit sokféle hozzávaló kell, de esküszöm, megéri! Még vendégváráshoz is remek ötlet!

Almás édeskömény saláta
Ízgazdag, üde, friss, ropogós, egészséges! Kell ennél több, ha egy salátáról beszélünk?

Milyen édes! Csak nem kömény?
Hevenyészett közvélemény-kutatásunk szerint a háziasszonyok nagy része egyáltalán nem ismeri az édesköményt, jó néhányan egyáltalán nem is találkoztak még vele a boltokban. Néhányan látták már, de sosem próbálták, elvétve találni a merítési mintában egy-két olyan alanyt, aki már kipróbálta. Olyannal sajnos nem találkoztunk, aki rendszeresen használná.

Narancsos édeskömény saláta
Az édeskömény ropogós, enyhén ánizsos ízű zöldség, feje búbján étvágygerjesztő zöld levélkoronával, ami a levelek mellett szintén jó szolgálatot tesz egy salátában.
Ropogós sült csirke édeskömény ágyon
Bódítóan friss olasz illatok lengik be a konyhát, amint megérkeznek a tavaszi illatok! Az édesköményt imádom! a snidling, az újkrumpli, a petrezselyem, a bazsalikom egyszerűen elrepít a mediterrán világba! Kedvenc biokertészem ezzel lepett meg legutóbb!!
Glória az édesköménynek
Talán nincs is, aki ne szeretné a grillcsirkét, vagy az egyszerű sült csirkét! De ha ezt még megörvendeztetjük egy kis édesköménnyel, akkor az már maga a csoda! A magyar háziasszonyok még csak most ismerkednek vele - mármint az édesköménnyel -, de megéri randizni! Próbáld ki! Könnyű, kellemes, nagyon finom!