Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szál friss rozmarong
- 3 ek olívaolaj
- 2 édeskömény
- só, bors
- 1 marék snidling
Elkészítés:
Tisztítsd meg a csirkecombokat, itatgasd le róla a felesleges nedvességet. Sózd, borsozd! Végy egy tepsit. Karikázd fel az édesköményt, és a tepsiben "ágyazz meg" vele a csirkének. Tedd rá a rozmaringot, majd a csirkecombokat. Öntsd le az olajjal, dobd közé a fokhagymát. Tedd az előmelegített sütőbe. Már sütés közben is isteni az illata! Garnírungnak adj hozzá petrezselymes újkrumplit. Díszítsd egy kis friss bazsalikommal! Isteni! Jó étvágyat!
Szuper a bazsalikom! Mediterrán rántott csirkébe is teszek! Próbáld ki!
Tudtad?
A édeskömény a zellerfélék népes családjából a Foeniculum növénynemzetség legelterjedtebb és legismertebb tagja. Egyéb elnevezése ánizskapor, fennel, ismert olasz neve finocchio. A növény fűszer és gyógynövény is. (Forrás: Wikipédia)