Hozzávalók:
2 édeskömény gumó
2 db szárzeller
1 db zöldalma
fél citrom leve
extra szűz olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Éles késsel szeleteljük fel nagyon vékonyra az édesköményt, majd tegyük egy nagy salátás tálba. A zellerről húzzuk le a szálkás héjat, vágjuk azt is vékony szeletekre, tegyünk ugyanígy az almával. Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük le a citromlével, adjunk hozzá ízlés szerint olíva olajat, sózzuk, borsozzuk, és keverjük át alaposan a salátát. Hűtőszekrényben érleljük néhány órán át.
Milyen édes! Csak nem kömény?
Hevenyészett közvélemény-kutatásunk szerint a háziasszonyok nagy része egyáltalán nem ismeri az édesköményt, jó néhányan egyáltalán nem is találkoztak még vele a boltokban. Néhányan látták már, de sosem próbálták, elvétve találni a merítési mintában egy-két olyan alanyt, aki már kipróbálta. Olyannal sajnos nem találkoztunk, aki rendszeresen használná.