Füstölt sajt cikkek

Rakott zöldbab zsályával és füstölt sajttal
Semmi extra, megkívántam a rakott zöldbabot, egyszerűen, hagyományosan. Persze nem én lennék, ha egy picit mégis más lenne az ízesítése...

Karfiol és saláta, azaz furcsa, finom és egyszerű
A pagoda karfiol, az egy olyan dolog, amivel meg lehet színesíteni egyszerű étkeinket. Steffel Csaba elsősorban salátákba és köretekbe ajánlja, hogy a nem mindennapi formája is érvényesüljön. Egyéb iránt romanesco (római) brokkoli névvel is illetik a nagyvilágban, eredete a XVI. századig vezethető vissza. Az elnevezéseire utalva, íze a brokkoli és a karfiol között helyezkedik el, de enyhébb, ,„szeretehetőbb” aromával; állagát tekintve, „keményebb”, ezért nehezebben lehet szétfőzni (de biztos van aki ez is megoldja) és könnyebben elérhetjük a sokat emlegetett kellemes roppanós állagot.

Sajtos uborkasaláta
Tele van a piac gyönyörű, piros retkekkel, megjelent már az üvegházi saláta is, kígyóuborka meg egész évben van. Nincs semmi akadálya ennek a vitamindús, friss salátának az elkészítésének tehát.

Szilveszterre még elkészül: füstölt sajtos ropi
Szilveszterkor a legnyerőbb receptek a sós rudacskák különböző változatai. Nálunk is sok ilyet találtok, na de miért is ne lehetne eggyel több?

Füstölt sajtos burgonya saláta
Ezzel a salátával nyugodtan előállhatunk az ünnepekkor is, hiszen bármilyen rántott vagy sült hús mellé kiváló. Az alma és a füstölt sajt együtt is nagyon jól harmonizálnak, a burgonyával és a kissé savanykás tartás mártással pedig egészen különleges aromákat hoznak létre.

Göngyölt pulyka füstölt sajtos rakott karalábéval
Mutatós és ízletes ételt küldött versenyünkre Ágnes. A karalábé itt köretként szerepel, izgalmas hústekercseket kísér. Remek szombati vagy vasárnapi ebéd lehet belőle.