Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 db savanykás alma
1 zellerszár
15 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
1 dl majonéz
só
bors
1 mokkáskanál porcukor
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg héjában, még melegen hámozzuk meg, majd várjuk meg, míg kihűl. Hidegen vágjuk nagyobb kockákra, ugyanúgy járjunk el az almával és a füstölt sajttal is. A zellerszárat karikázzuk vékonyra. A tejfölbe keverjük bele a majonézt, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy kevés porcukrot is. Az elkészült tartás mártásba keverjük bele a többi hozzávalót. Hidegen kínáljuk.
Krumpli kalauz
Szeptember elseje óta mind a csomagoltan, mind az ömlesztve árult étkezési burgonyáknál kötelező alkalmazni az új jelölési előírásokat. A jövőben többek között nem csak a fajtáról és a származási országról, hanem a jellemző főzési típusról is tájékozódhatnak a vásárlók. Olvasd el a részleteket!