Életforma.hu


Grillezett garnélarák a bulidhoz

Grillezett garnélarák a bulidhoz 

Mediterrán falatka, vagyis tapas. Beszélgetős, csipkedős és mártogatós, igazi parti étel. Szerencsére nagyon jó minőségű rákokat lehet már kapni, hűtött vagy fagyasztott kivitelben, és egészen elérhető áron. Érdemes belőle tartani a fagyasztóban, mert rövid előkészülettel, pompás mediterrán falatokat tudunk készíteni. Mehet a grillre, de egy serpenyőben is elkészíthető. Salátával igazi mediterrán ebédet tudunk tálalni.
Ázsiai rákos wonton-saláta Martin Adritól

Ázsiai rákos wonton-saláta Martin Adritól 

Véget ért a nyár, és valljuk be őszintén, sokan még mindig vágynak a messzi tájakra, napernyős koktélozásra és ínyenc falatokra. Nincs ezzel másképp Marton Adri, Edvin Marton múzsája sem, akit az újabbnál újabb receptjei összeállításánál elsősorban az utazásai, valamint a gyermekkori emlékei inspirálnak. A modellből lett konyhatündér és gasztroguru sokszor kísérletezik saját receptúrákkal, és tökéletesíti frissítő fogásait, hogy a családjának mindig különleges menüt tegyen az asztalra. Legutóbb egy ázsiai rákos wonton salátával rukkolt elő.
Garnélával töltött toscan cukkini

Garnélával töltött toscan cukkini 

Toscanaból hoztam haza kerek cukkiniket, egy igazán finom garnélás töltelékkel megtöltve, egészben sütve készítettem el. Akár ebédre, akár vacsorára egy pohár fehérborral leöblítve kiváló választás. Pammer Lívi ezúttal is nagyszerűt alkotott!

Fűszeres garnéláim nyári estékhez 

Már sokszor leírtam, hogy tengerészfeleségként annyi helyen megfordultam, annyi receptet megtanultam a világ minden táján, hogy se szeri, se száma. Csakhogy ez nem volt mindig így. A munkám mellett például évtizedekig énekeltem különböző, ragyogó kórusokban. A budapesti Stellával például többször is turnéztunk Olaszországban. Nos, ezt a receptet ott tanultam - két fellépés között...
Mafalda tészta garnélával, gombával

Mafalda tészta garnélával, gombával 

Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.  
Rákhússal töltött avokádó

Rákhússal töltött avokádó 

Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt - írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!
Grillezett rákok mangós zöldsalátával

Grillezett rákok mangós zöldsalátával 

Bármilyen ünnepi alkalomra megfelelő egy grillezett garnéla alapú étel, akár előételként, akár főételként tálaljuk. Különlegessége leginkább abban áll, hogy mifelénk ritkán lehet friss, vagy jó minőségű fagyasztott garnélához jutni.
Grillezett garnélarák

Grillezett garnélarák 

Mediterrán falatka, vagyis tapas. Beszélgetős, csipkedős és mártogatós, igazi parti étel. Szerencsére nagyon jó minőségű rákokat lehet már kapni, hűtött vagy fagyasztott kivitelben, és egészen elérhető áron. Érdemes belőle tartani a fagyasztóban, mert rövid előkészülettel, pompás mediterrán falatokat tudunk készíteni.
Pikáns thai leves garnélával

Pikáns thai leves garnélával 

Egyre nagyobb a rajongótábora itthon is a thai konyhának, hála istennek a thai éttermek száma is szaporodik. De ha otthon akarnánk magunknak valami finom thai ízvilágú ételt főzni, annak sincs akadálya.
Garnélarákos rizottó

Garnélarákos rizottó 

Gyors, egészséges és igazi ínyenc falat! Kell ennél több egy ínycsiklandó hétköznapi vacsorához? Aki szereti a garnelát és a rizst, az most dupla adagban készítse.