Hozzávalók:
- mafalda tészta, vagy akár sima szélesmetélt is megfelelő
- 25 deka csiperkegomba,
- 1 kis fej mogyoróhagyma
- 20 deka garnéla
- kettő gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehérbors
- 1,5 dl tejszín
- 10 deka gouda sajt
Elkészítés:
A tésztát bő, sós forrásban levő vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A mogyoróhagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, őrölt borssal meghintjük, és puhára főzzük. A gombáról én majdnem teljesen elfőztem a levet, majd hozzáadtam a garnélákat, a fokhagymát. Addig pároltam, míg a garnélák szép rózsaszínűek lettek. Ezután felöntöttem a tejszínnel, belereszeltem a sajtot, és jó kis szaftosra sűrítettem. Ebbe a szaftos szószba belekevertem a kifőtt tésztát, és jó forrón kínáltam. A végén apróra vágott friss bazsalikommal átszórtam. Jó étvágyat!
Steak marhahátszínből
Igazán finom és jól elkészített steaket eddig csak Törökországban ettem írta Pammer Lívia. Nagyon fontos a hús minősége, az elkészítés mikéntje. Én magam még soha nem készítettem otthon, ez volt az első próbálkozásom, hogy egy jó steaket együnk. Egy kétkilós hátszín darabot bepácoltam, pár napig érni hagytam, majd másfél ujjnyi széles darabokra vágtam … de kezdjük az elején. Milyen a jó alapanyag?