Hozzávalók:
fagyasztott rákok igény szerinti mennyiségben
egy kevés zsiradék
só
a salátához madársaláta
bébisaláta
paradicsom
egy egész mangó
lilahagyma
Elkészítés:
A rákokat szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, enyhén átsózzuk, majd felhevített teflonos serpenyőben, vagy grillen kevés zsiradékon addig sütjük míg szép rózsaszínes nem lesz. A salátához összevágjuk a bébisalátát, a paradicsomot és a lilahagymát, a mangót megpucoljuk és kockázzuk, majd a megmosott madársalátával együtt az egészet egy salátástálban alaposan összekeverjük. Kevés citromlével, olivaolajjal ízlés szerint átkeverhetjük. A rákokat a páncélból kiszabadítjuk, a hátán lévő tápcsatornát eltávolítjuk . Egy tálkában citromos vizet kínálunk a rákbontás utáni kézmosáshoz. Lívia többi receptjét itt találjátok.

Egyre nagyobb a rajongótábora itthon is a thai konyhának, hála istennek a thai éttermek száma is szaporodik. De ha otthon akarnánk magunknak valami finom thai ízvilágú ételt főzni, annak sincs akadálya. A thai leves receptjéhez a képre kattintva jutsz el.