Húsfogyasztás cikkek

Gyomorrontás lett a vége a pápa egyik rendeletének
Egy 1336-ban meghozott pápai rendelkezés lehetővé tette a kolostorban élő szerzetesek számára, hogy napjában kétszer is húst fogyasszanak, ráadásul már ne csak a szárnyasok húsát. Egy most végzett kutatás megállapította, hogy az új rend nem csak pozitívumokat hozott, az érintetteknek ugyanis a szokatlan étrend miatt komoly emésztési problémákkal kellett megküzdeniük.

Én vagy a marhaszelet?
Lehet, hogy meglepődnének azok a vegetáriánusok, akik választás elé állítanák párjukat. Arra a kérdésre, hogy „vagy én, vagy a hús?”, lehet, hogy meg fognak lepődni. Egy friss felmérésből kiderült, hogy az ehhez hasonló ultimátumok esetében a magyarok 75 százaléka inkább a húst választaná a szerelem helyett.

Sok húst esznek a gazdag magyarok
Két kilóval több húst esznek havonta a „leggazdagabb” kategóriába tartozó magyarok, mint a legszegényebbek, akiknek zöldségre és gyümölcsre is alig jut. A jómódúak utóbbiakból több, mint a dupláját fogyasztják, mint a kiskeresetűek.

Mi minden található a húsban? Szennyezett élelmiszerek-húsok
Tartósítószerek, aromák, ízfokozók, enzimek, műfüst, szeparátorhús és radioaktív besugárzás - a modern élelmiszeripar diszkrét segítői és gazdaságilag jól átgondolt módszerei. Bár hivatalosan mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazott módszerek biztonságosak, számos vizsgálat ad okot a kételkedésre. A tudatosvásárló.hu értekezése.