Kenyérsütés cikkek

Melyik kenyér a legegészségesebb?
Kenyeret nap mint nap fogyasztunk, mégis nagyon keveset tudunk készítési folyamatáról, összetevőiről, fajtáiról. A különféle tévhitek eloszlatásában, a félreértések tisztázásában és nem utolsó sorban az egészséges termékek kiválasztásában most szakember segít.
Házi hagymás teljes kiőrlésű kenyér
Nehéz igazán jó, 100%-ban teljes kiőrlésű kenyeret találni. Sokkal egyszerűbb és biztosabb, ha mi magunk sütjük. Ráadásul egy kis hagymával különlegesebbé tehetjük. Számos jótékony hatása mellett a népi gyógyászat a megfázásos betegségek ellenszereként is tekint rá.

Különleges kenyér receptek
A frissen sült kenyér, péksütemény illatát ma már szerencsére nem csak pékségek előtt elhaladva szívhatjuk magunkba. Akár a reneszánszát élő épített kemence vagy kandalló, akár kenyérsütő gép segítségével ismét belengheti az otthont ez az illat, ugyanúgy, mint nagyanyáink, dédanyáink korában.

Milyen kenyeret veszünk?
A kenyér mindennapi étkünk, mégis kevéssé figyelünk oda, hogy milyet vásárolunk. A Tudatos Vásárlók Egyesülete három ismert pékség kínálatát vizsgálta meg a termékek összetételének élettani hatása alapján, de értékelték a bolti kiszolgálást és információnyújtást is.

Őszi vitaminbombák - A szükséges plussz...
A nyár múltával nem árt még egy kis pluszvitamint begyűjteni az őszi érésű gyümölcsökből, zöldségekből. Ezek növelik a szervezet nyárról is elraktározott vitaminkészletét, értékes anyagaik - kiváltképp, ha biozöldségekről, -gyümölcsökről van szó - erősítik immunrendszerünket, ami hathatós védelmet nyújthat a várható "influenzaszezonban".

Hogyan kell otthon kenyeret sütni?
Rég az a rémálmom, hogy egyszer csak rákényszerülök másképp túlélő lenni, egy vészhelyzetben... És én nem tudok kenyeret sütni, és még sorolhatnám, de azokat talán megoldanám, hiszen kreatívan is tudok főzni. De, gázsütővel, ha lesz, vagy bármivel....nos találtam erre is receptet az Új Szó portálon.