Körözött cikkek

Gyors falatkák váratlan vendégeimnek
Mit csinálsz ha vasárnap délután, hirtelen épp arra járnak a barátaid, és csak beugranak egy kávéra. Természetesen örülsz, és felteszel egy kávét, ám az esetek nagy többségében egy kávénál nem áll meg a beszélgetés, és be kéne kapni valamit... Végy egy nagy levegőt, nyisd ki a hűtőt, és tálalj! Mutatom, nálam mit kaptak a vendégek egy kis pirítóssal!

Töltött uborka, a kerti partik kedvence
Ez a kis, egyszerű előétel mindig nagy sikert arart. Nem kell hozzá főzőtudomány, csak egy kis kézügyesség. Van, aki szívesen harap hozzá egy karika kiflit is. Pont kihúzhatod veled addig, amíg meg nem sülnek a grill-ested főszereplői.

Napsugaras körözött
Körözöttet mindenki kóstolt már, a háziasszonyok többsége készített is gyakran, de erre a receptre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Az alapvető összetevők megegyeznek a receptekben, de hogy ki hogyan ízesíti a túrót, eléggé egyéni.

Körözött, a tavaszi sláger
A körözöttet sokféleképpen elő lehet adni, én azt a variációt, amelyikben nincs juhtúró, kevéssé preferálom. Az én változatom így készül.
Friss tavaszi körözöttem uzsira
Gyerekkorom óta szeretem ezt a nagyon finom, egyszerű, de mindig izgis uzsonnát. Ez az, amit mindenki másként csinál. Van, aki a tehéntúróból többet kever bele, mások csak snidlinggel készítik, megint mások a köménymagot hagyják el. Ez a variáció - biokertészemnek köszönhetően - csupa friss anyagból készült! Valami isteni!

Körözött
Egyre gyakrabban talákozom körözött név alatt mindenféle túrókrémekkel. Vannak finomak is közöttük, ám a körözöttnek jól felismerhető jellemzője, hogy nem tehéntúró hanem juhtúró adja az alapját és jellegzetes ízét. Drágább ugyan, de megéri a valódi körözött utánozhatatlan aromája miatt.