Hozzávalók:
50 dkg túró
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál tökmagolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db fekete olajbogyó
1 db pritamin paprika
Elkészítése:
A túrót áttörjük egy villával, majd kikeverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a tökmagolajat, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint fűszerezzük, majd belepréseljük a fokhagymát.
Egy tányérra halmozzuk. Körberakjuk a felszeletelt paprikával. A szája és az orra is 1-1 szelet paprika, a szeme egy-egy karika olajbogyó.
Kesudiós krémsajt
A növényi sajtok készítésének nagyon sok, változatos receptje kering a különféle internetes fórumokon, szinte minden gluténmentes és vegán recepteket ismertető szakácskönyvben is találunk recepteket a készítéshez. Ízesítésük változatos, állaguk különféle. Mi most egy alapreceptet készítettünk el, amit aztán fűszerezéssel, ízesítéssel lehet továbbfejleszteni.