Ami a legfontosabb, hogy ne essünk pánikba, mert az gátolja a kreatív gondolkodást! Tehát ott tartottam, hogy kinyitottam a hűtőt, és ez lett belőle!

Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 francia zeller
- körözött (vagy, ha van, valamilyen krémsajt)
- 1-2 rozmaring ág
- pár száll snidling
Elkészítés:
Kicsit vastagabb karikákra szeletelt fel az uborkát, a zellerszárakból vágj úgy 5-6 cm hosszú csónakokat. Az uborkának a tetejére, a zellerszárak belsejébe tegyél a körözöttből (vagy a krémsajtból). Az uborkákat díszítsd pár szál snidlinggel, a zellercsónakokat kis rozmaringlevelekkel. Piríts hozzá egy kis kenyeret, bagettet, és már le is nyűgözted a barátaidat! Mehet a csevegés tovább! Megsúgom, ilyenkor tavasz kezdetén olyan jól esik egy kis zöld - még látványnak is!
Hamm, bekaplak falatkáim
Ezeket a guszta falatokat a minap láttam, kóstoltam egy filmbemutatón. Lenyűgözően egyszerű, gusztusos és nagyon finom. Főzőtudományra nincs szükség, egész egyszerűen csak össze kell rakni, és felszolgálni. Ez is ragyogó vendégváró, és hűsítő mondjuk egy kerti sütögetés előtt. Ajánlok hozzá egy unicumos koktélt is!