Hozzávalók:
kígyóuborka
petrezselyem
Elkészítés:
Tisztítsd meg az uborkát, és egy késsel vagy egy krumplipuculóval hosszában csíkozd meg a héját. Vágd úgy 8-10 centis darabokra, mad egy-egy hengerkét középen kicsit ferdén keresztbe. Az egyenes végével tedd tálcára, mindegyikre rakj egy teáskanáljnyi kőrözöttet - lehetőleg habzsákból -, díszítsd egy levéke petrezselyemmel. Ennyi az egész! Meglátod, komoly sikert aratsz!
Olaszos vendégváró falatkáim angol csónakban
Egy Milánó melletti városkáról kapta nevét a gorgonzola sajt. Anyaga lágy, kékes márványozású. Készítői megszurkálják, hogy a nemes penész minél szebben és jobban kialakuljon benne négyhónapos érlelése alatt. Ebből készült ez a recept. Kerti partikra készítem, hogy a vendégek rögtön valami finomságot kaphassank érkezés után, és lehetőleg ne haljanak éhen, amíg a parázson el nem készülnek a sültek. Milánóban kóstoltam először, és azonnal a szívembe lopta magát! Próbáld ki Te is!