Életforma.hu


Panettone - az olasz kuglóf

Panettone - az olasz kuglóf 

Kicsit macerás, de egészen más szintre emeli a klasszikus kuglófot. Érdemes kipróbálni!

Spagetti a la fantázia 

Ki ne szeretne Olaszországban nyaralni? Mégsem engedheti meg magának mindenki, ezért kénytelenek vagyunk a fantáziánkra támaszkodni! Na, pont így született meg nálunk ez a finomság! Próbáld ki, és meglátod, már látod is a gyönyörű csizma minden csücskét! Bámulatos!

Olasz sajtos lepény a mamma konyhájából 

A focaccia egy hagyományos olasz sajtos lepény, amely évszázadok óta megtalálható a tüzes déliek étkezőasztalán. Mivel elkészítése rendkívül egyszerű, ezért a közelgő borozgatós nyárestéken mi is meglephetjük barátainkat ezzel az ízletes fogással, a siker garantáltan nem marad el.
Martinis lazacsteak, fóliában sült színes zöldségekkel - igazi olaszos!

Martinis lazacsteak, fóliában sült színes zöldségekkel - igazi olaszos! 

Aki a busójárás és a farsangi fánk magyar hagyományain kívül valami különlegesebbre vágyik, az feldobhatja a karneváli szezont ezzel  ízletes, olaszos fogással. Simone Marcedula, a Trattoria Gusto olasz származású chef-jének lazacos receptje. Jó étvágyat!
Olasz tepsis tészta - húsos canneloni

Olasz tepsis tészta - húsos canneloni 

Mint az olasz tésztareceptek, ez is nagyon finom, bár kicsit macerásabb, mint a főtt tésztás receptek. A hozzávalók sok más receptéihez hasonlók, van darált hús, paradicsom, mártás, ám a sütő azért kicsit más ízeket varázsol ugyanabból az alapanyagból.
Vége az eredeti tiramisunak! Mutatunk egy újat...

Vége az eredeti tiramisunak! Mutatunk egy újat... 

Hetvenöt év után bezár az az étterem, amely örökre beírta magát a gasztronómia történetébe: itt készítettek először tiramisut. Az 1939-ben megnyílt trevisói La Beccherie különlegessége annyira olasz, hogy szeretnék, ha a klasszikus, kávés sütit az EU is védelem alá helyezné.
Házi készítésű pestós tészta

Házi készítésű pestós tészta 

A pestós tészta a legtöbb esetben a végső megoldás, amikor se idő, se kedv nincs főzni. Persze akkor, ha zacskós tésztára és üveges szószra gondolunk! De saját magunk is elkészíthetjük az egészet, és máris extra finomsággá válik! Mi most a Nervi pestót ajánljuk.
Téli finomság: gesztenyés rizottó

Téli finomság: gesztenyés rizottó 

A gesztenyét itthon sajnos csak édességekben, legfeljebb sülve, magában fogyasztjuk. Pedig számos finomságba remekül illik! Ez például egy egyszerű, de nagyszerű rizottó.
Panna cotta, vagyis tejszínkrém - ínycsiklandó és egyszerű!

Panna cotta, vagyis tejszínkrém - ínycsiklandó és egyszerű! 

A panna cotta az olaszok egyik kevésbé ismert, de nem kevésbé finom desszertje. Tojás nélkül, tejből és tejszínből készül, ezekből viszont ragaszkodjunk a jó minőséghez!
Spenótos lasagne sajtmártással

Spenótos lasagne sajtmártással 

A nagy ünnepi trakta után jól eshet egy kis változatosság – ezért ajánlunk húsmentes fogást. A lasagne ugyanakkor még a megrögzött húsevőknek sem fog „nyúlkajának” tűnni. Egyszerű és nagyon-nagyon finom!

Hosszúmetélt rukkolával, paradicsommal és vermuttal 

Az alábbi receptet végtelenül egyszerű elkészíteni, ha jó minőségű hozzávalókkal dolgozunk mégis egészen különleges ízhatás lesz a végeredmény!