Életforma.hu


Gyömbéres teában pácolt tojás, a partik kedvence

Gyömbéres teában pácolt tojás, a partik kedvence 

Nagyon finom, egyszerű, mégis különleges pácolt tojás. Aki szereti a főtt tojást, annak ajánlom. A gyömbér és a teafű csodálatosan megfűszerezi a tojást. Ad hozzá egy kis pluszt, amitől kedvet kapunk kipróbálni más teákkal is. Hidegtálak, partik izgalmas szereplője lehet.
Balzsamecetben pácolt eper

Balzsamecetben pácolt eper 

Amikor epret választunk, nyugodtan bízzuk magunkat az orrunkra, az eper egyik legjellemzőbb tulajdonsága ugyanis bódító illata. Az éretlen gyümölcs híján van ennek a tulajdonságnak, tehát bátran válasszuk azt a fajtát, aminek már messziről érezzük az illatát.
Chilis pácolt csirkemell csíkok panko morzsában

Chilis pácolt csirkemell csíkok panko morzsában 

Ennek a receptnek az érdekessége a japán zsemlemorzsa, amibe Györgyi a csirkét panírozta. A panko jelentősége szerkezetében rejlik, melynek köszönhetően kevesebb zsírt szív fel sütés közben, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ettől az elkészült étel egészségesebb lesz.
Tandoori csirke - Mariann kalandozása az indiai konyhában

Tandoori csirke - Mariann kalandozása az indiai konyhában 

Az autentikus tandoori csirkét a pácolás után speciális kemencében sütik, és tulajdonképpen egy nagyon élénk színű, ropogós csirkesült lesz a végeredmény.  Nagyon sokféle fűszer van benne, de nem kell megijedni, mert lehet kapni kész fűszerkeverékeket, és ami még kell hozzá, az elmaradhatatlan gyömbér, koriander, és római kömény.