Curry :
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 cm-nyi gyömbér
1 doboz kockázott paradicsom ( vagy egy sűrített paradicsom + 2 paradicsom kockára vágva)
fél lime leve
1 evőkanál garam masala
2 tk. kurkuma
2 tk. fahéj
3 db babérlevél
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt zöld kardamom
chili ( ízlés szerint)
bors ( nálam színes bors)
só
2 dl tejszín
1 evőkanál méz
kevés olaj
Elkészítés :
Egy magas falú serpenyőben, kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Kissé átforgatjuk, beletesszük a fűszereket, majd a bepácolt csirkemelleket jól átsütjük, átforgatjuk a fűszeres alapban, a páclével/joghurttal együtt. Ehhez jön a kockázott paradicsom, a lime leve és egy kevés víz, amiben készre főzzük a csirkemell csíkokat. A legvégén összeforraljuk a tejszínnel és egy evőkanál mézzel. A végén még ízlésünkhöz igazítva fűszerezhetjük, és frissen vágott korianderrel a tetején tálaljuk.