Indiai cikkek

Spenótos, csicseriborsós csirke korma
A legegyszerűbb, leghétköznapibb alapanyagokból is isteni kombinációkat hozhatunk létre, csak elő kell vennünk a kreativitásunkat. Ma már a csicseriborsó sem egzotikus alapanyag, szárított formában már a piacokon is kapható.

Kókuszos, banános és chilis csirkemell csíkok chapatival
Az indiai konyha ízvilágát sokan szeretik, még akkor is, ha az európai ember számára vannak benne "érdekes" kombinációk. Ilyen ez a kókuszos, banános csirke is, ami mindenképpen érdemes a kipróbálásra.

Indiai Íz- és Egészségfesztivál – Gasztronómia, egészség és önismeret az ősi Indiából
A Lélek Palotája idén 5. alkalommal rendezi meg tavaszi szezonnyitó fesztiválját, melynek középpontjában az egészségmegőrzés, a táplálkozás és a gasztronómia, a test és a lélek egyensúlya áll. Éld át Te is velünk India hétköznapi csodáit!

Fűszeres indiai húsgolyók
Aki kedveli az indiai ízeket, a csípős, gazdagon fűszerezett ételeket, az imádni fogja ezt a bársonyos, telt szószban fürdő húsgolyós ételt.

Kalandozás az indiai lepénykenyerek között
Indiában minden nap asztalra kerül valamilyen lepénykenyér. De melyik micsoda? Kinézetre nagyon hasonlítanak, a felhasznált alapanyagok szinte megegyeznek, mindegyik felfújódik sütés közben. Mi hát a különbség?

Sütőben sült indiai lencsefőzelék
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék. Indiában lisztformában is mindennapos élelmiszer. Remek élettani hatásokkal bír, fogyasszunk belőle minél többet!

Indiai, datolyás, mandulás, fűszeres tej (vegán)
A datolya bár alapvetően magas kalóriatartalmú gyümölcs, a fogyókúrában is jó szolgálatot tesz, hiszen kifejezetten édes ízével laktató, már néhány szem elnyomja az édesség utáni sóvárgást. Készítsünk belőle kényeztető italt magunknak!

Tandoori csirke - Mariann kalandozása az indiai konyhában
Az autentikus tandoori csirkét a pácolás után speciális kemencében sütik, és tulajdonképpen egy nagyon élénk színű, ropogós csirkesült lesz a végeredmény. Nagyon sokféle fűszer van benne, de nem kell megijedni, mert lehet kapni kész fűszerkeverékeket, és ami még kell hozzá, az elmaradhatatlan gyömbér, koriander, és római kömény.

Pulyka korma
Nem, nem pulyka koma, az valami egészen más! Ez egy indiai ételféleség, jellegzetes fűszerei vannak, és elengedhetetlen alkotóeleme a joghurt vagy kókusztej. Az ételkészítés alapja a hús magas hőmérsékleten való megpirítása, majd lassú tűzön, hosszú időn át tartó főzése. Érdemes kipróbálni, remekül színesítheti konyhai repertoárunkat.

Currys húsgombóc
Nagy divat manapság indiai étterembe járni, indiai ízesítésű ételeket enni. Azoknak, akik még csak most ismerkednek az indiai konyha világával, bátran ajánlom ezt a húsételt, mert a curry még nem nagy durvulás ezen a területen, mégis bele lehet kóstolni kicsit abba az egzotikus íz világba. A húsleves és a bor használata kimondottan európai vonal, nem beszélve a húsgolyók előzetes átsütéséről. Az biztos, hogy különleges ételt tálalhatsz, ha kipróbálod a receptemet.
Keménytojás Moghlai szószban
Nagyon kedveljük az indiai ízeket, ezért viszonylag gyakran kerül indiai étel az asztalunkra. Ez például egy roppant gyorsan és egyszerűen elkészíthető vacsora, osztatlan elismerés fogadta minden családtagom részéről. Ráadásul mindenki szívesen megeszi, nem kell azon töprengeni, hogy az egyik a csirkét nem szereti, a másik a disznóért nincs oda, a halat pedig egy emberként nem eszik. A tojást mindenki imádja.
Zöld curry pulykából
Ahhoz, hogy étkezésünk változatos legyen, időről időre érdemes új ízeket kipróbálni. Ne idegenkedjünk a távol-keleti konyha ételeinek kipróbálásától, hiszen ahogy mondani szokás, a változatosság gyönyörködtet, ráadásul simán előfordulhat, hogy annyira megszereted ezt az ízvilágot, hogy egyre többször szeretnéd élvezni, és még akár szakértőjévé is válhatsz a keleti konyhának.
Indiai finomság - zöldség pakora
A fűszeres indiai konyha szerencsére itthon is egyre népszerűbb. A pakora gyakorlatilag bármilyen zöldségből készíthető, ami nem ereszti a levét. A legnépszerűbb a karfiol, de próbálkozzunk bátran!
Fűszeres bundában sült zöldségek pisztáciás joghurttal
Ez az indiai módi fűszeres finomság igazán egyszerűen elkészíthető, és bármilyen alkalomra kínálható. Adhatjuk előételként, ha akarjuk, második fogásként is, de egy egyszerű beszélgetős délutánt is emlékezetes eseménnyé tesz.
Jógahétvége Paloznakon
A jóga tudományába és az indiai kultúrába nyerhetnek betekintést azok, akik részt vesznek az V. Paloznaki Jógahétvégén július 12. és 14 között.
Indiai currys csirke aszalt áfonyával
Egyre többen nyitottak az egzotikusabb ízekre is, ezért most egy indiai curryt ajánlunk. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a különleges fűszereket pedig szerencsére mára minden nagyobb szupermarketben be lehet szerezni.
Az indiai templomok konyhaművészete- főzőtanfolyam
Az indiai vagy védikus konyhaművészet a Föld legősibb gasztronómiai tudástárával rendelkezik. Rendhagyó ízei és csemegéi egyaránt táplálják a testet és a lelket. De, vajon mitől lesz valóban kiváló minőségű az elkészített étel?! Az élménytől, amit elfogyasztása okoz? A felhasznált kiváló alapanyagoktól és az elkészítés módjától? Vagy létezik valamilyen magasabbrendű, különleges összetevő? A titkos fűszer...
Miért az indiai nők a legoptimistábbak?
Világszerte 6500 nőtt kérdeztek meg 21 fejlett és fejlődő országban. Az eredmények szerint az indiai nők a legoptimistábbak: optimistábbnak bizonyultak sok fejlett országbeli nőtársuknál is. Ugyanakkor az életük jóval stresszesebb, amely elsősorban a hagyományos és a modern női szerep összeegyeztethetőségének nehézségéből fakad.
Indiai receptek-konyhaművészet otthon is
A földgolyó egyik legősibb kultúrája a szentírásokban lefektetett és Istentől eredő, kinyilatkoztatott tudáson alapuló védikus civilizáció. A bölcsek tanúsága szerint minden tudás, a legelvontabb filozófiai alapigazságoktól kezdve egészen a legapróbb mindennapi ismeretekig, Istentől ered.
India ízei: Egészség és önmegvalósítás egy tányéron
Mitől lesz indiai a konyha? Valóban fogyókúrás a vegetáriánus étkezés? A hétvégén erre keressük a választ! Slim Expo Govinda Életmód-sarok. 3 nap, 108 varázslatos egészségtipp. Amikor az ízek gyógyítanak...