Életforma.hu

GASZTRO

Indiai Íz- és Egészségfesztivál – Gasztronómia, egészség és önismeret az ősi Indiából

A Lélek Palotája idén 5. alkalommal rendezi meg tavaszi szezonnyitó fesztiválját, melynek középpontjában az egészségmegőrzés, a táplálkozás és a gasztronómia, a test és a lélek egyensúlya áll. Éld át Te is velünk India hétköznapi csodáit!

Kép: krisna.hu

A tavasz a természet és a szervezetben rejlő energia felfrissülésének és megújulásának időszaka, amikor végre erősödik a Nap ereje, ezzel együtt pedig életkedvünk, immunitásunk, kreativitásunk és egészségünk is. Ehhez persze nem árt az egészségünkért aktívan is tenni, például India ősi életvezetési tudománya, az Ájurvéda segítségével. Rendezvényünk középpontjában ezért a gasztronómia, az egészség és az önismeret áll.

GASZTRONÓMIAI fesztiválunkon betekintést nyerhetsz India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ egyik legváltozatosabb és legízletesebb vegetáriánus főzési hagyománya. Több mint harmincféle VEGÁN ételkülönlegességet ízlelhetsz meg, közben gyönyörködhetsz a hagyományos indiai tűzhelyen való főzés látványában is.

Felsorakoznak a szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, csatnik (édes-csípős szószok), egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek, aromás italok, gluténmentes finomságok egész sora, így fesztiválunk azok számára is izgalmas kalandokat rejt, akik valamilyen speciális étrendet követnek, laktóz-, vagy gluténérzékenyek, tojásallergiásak, stb.

Megismerheted a különleges indiai fűszerek világát, kombinálásukat, valamint azt is, hogy a fűszerekben lévő gyógyító erőt a fazékban hogyan hívjuk életre.

EGÉSZSÉG és ÁJURVÉDA témában számos ismert hozzáértő előadását hallhatod. Próbáld ki a különféle kezeléseket és tanácsadásokat, a különféle természetgyógyászati ágak egyes képviselőinél. Részt vehetsz ingyenes egészségügyi vizsgálatainkon is. Részletesebben elmélyülhetsz az Ájurvédában, azaz élet tudományában, amely India ősi és féltett tudáskincse, az emberi test és lélek harmonikus egységéről. Az Ájurvéda egy több mint ötezer éves, ma is hatékonyan alkalmazható holisztikus gyógyászati forma, ami az egészség megőrzésére és a prevencióra fekteti a hangsúlyt figyelembe véve az egyén saját alkatát és állapotát.

Bemutatjuk a különböző Ájurvédikus testtípusokat (dósákat), a testtípusoknak megfelelő étkezést és az ízek jelentőségét a táplálkozásban. Ezen felül táplálkozási tanácsokkal is gazdagodhatsz. Kipróbálhatod az indiai tradicionális masszázsokat Indiából érkezett terapeutákkal!

ÖNISMERET kapcsán hasznos előadásokat hallhatsz a minket körülvevő természeti erőkről. Megtudhatod, ezek hogyan befolyásolják a mindennapjainkat. Az életvezetési tanácsadáson túl a védikus asztrológiai és numerológiai elemzés is segítségedre lesz, hogy jobban megismerd a lehetőségeidet. Indiában az asztrológia és a spirituális életvezetés mestereit a család második és harmadik orvosának nevezik.

Gyere és kortyolgass el velünk egy forró gyógynövényes teát és lazulj el a tradicionális indiai dallamokra! Kérdezz – Felelek sátrunkban készséggel válaszolunk minden felmerülő filozófiai vagy életvezetési kérdésedre is.

 

Időpont: 2017. április 9., vasárnap 10:00-17:00 óráig

Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.

Bejárat: I. kapu: 1039 Budapest, Lehel utca 15-17., II. kapu: 1039 Budapest, Attila utca 8.

Forrás: sajtóanyag


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.