Hozzávalók:
6-8 db közepes tojás
3-4 dkg friss gyömbér
2 evőkanál fekete teafű
2 evőkanálnyi só
Elkészítés:
1. Vágjuk össze a gyömbért durvára, engedjük fel 1,5-2 liter vízzel. Keverjük bele a teafüvet, a sót és főzzük 6-8 percig.
2. Főzzük a tojásokat 10 percig. Öntsük le róluk a forró vizet, engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk 1-2 percet, majd öntsük le a hideg vizet is.
3. Kicsit ütögessük meg egy kanállal, hogy repedezzen be a héja, majd tegyük 3-3,5 órára a gyömbéres teába pácolódni.
4. Szedjük ki a pácléből, tisztítsuk meg, és szeljük fel.
Tipp: fogyaszthatjuk szendvics feltétként, levesbetétként, vagy önmagában, zöldséggel.
Egyszerű, mint Kolumbusz tojása
Ugye te is ezerszer hallottad már, hogy a tojás fogyasztásával vigyázni kell, mert rossz hatással van a koleszterin szintre? Gondolom, téged is riogattak már vele, hogy rossz vége lesz, ha heti három tojásnál többet eszel. Jó hírünk van a tojáskedvelőknek: mindkét állítás téves, tehát elő a serpenyőkkel, induljon a rántotta party!