Életforma.hu

GASZTRO

Chilis pácolt csirkemell csíkok panko morzsában

Ennek a receptnek az érdekessége a japán zsemlemorzsa, amibe Györgyi a csirkét panírozta. A panko jelentősége szerkezetében rejlik, melynek köszönhetően kevesebb zsírt szív fel sütés közben, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ettől az elkészült étel egészségesebb lesz.

Kép: Csánk Györgyi

Hozzávalók:

1 csirkemell filé

4 evőkanál chili szósz

2 evőkanát osztrigaszósz

2 evőkanál olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

1 nagy csomag panko morzsa

1 tojás

2 evőkanál hideg víz

2 csipet só

keményítővel elkevert liszt

olaj a sütéshez

Rizi-bizi:

1 bögre jázmin rizs

2 bögre víz

1 bögre zöldborsó

1 csokor friss petrezselyem

1 kisebb fej vöröshagyma

1 teáskanál só

Elkészítés:

A pác hozzávalóit tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.

A csirkemellet csíkozzuk fel, majd tegyük a pácba ás alaposan forgassuk meg benne a húsokat. Hagyjuk állni legalább fél órát, de csak előnyére válik, ha tovább pácolódik. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra.

Egy lábasba hevítsünk kevés olajat és dinszteljük meg benne a hagymát. Az üveges hagymára szórjuk a kimért rizst, kevergessük össze, hagyjuk kicsit kifehéredni, majd öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel. Adjuk hozzá a sót és fedjük le. Vegyük kicsire a lángot, és 10 percig hagyjuk párolódni a rizst, majd borítsuk a tetejére a fagyasztott borsót és fedjük vissza.

5 perc elteltével egy villával keverjük össze, húzzuk le a tűzről és hagyjuk lefedve, hogy jó puha legyen.

A pácolt húst panírozzuk be a szokásos módon, de előtte óvatosan sózzuk, hiszen az osztrigaszósz elég sós. A liszthez azért kevertem keményítőt, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény. A pankót óvatosan nyomkodjuk a húsra, mivel ez elég durva és szilánkos szemcsékből áll, így könnyebben le is pereg.

Hevítsünk olajat és a csirkecsíkokat süssük ropogós aranybarnára. papírtörlőre szedjük ki az elkészült falatokat.

A rizshez tálalás előtt keverjük a finomra vágott petrezselymet, és tekerjünk rá kevés fekete borsot.

Káposzta saláta, amitől karcsúsodsz
Akár ezzel a káposzta salátával is tálalhatod a rántott csirkét, pikáns, kissé édes íze remekül fog harmonizálni a húséval.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.