Rántott cikkek

Még mindig a rántott a menő
Az egyik legismertebb ételrendelő portál több száz budapesti és vidéki étteremének jelenleg 10 %-a kínál kifejezetten gyermekeknek készített fogásokat. A gyerekmenüt kínáló vendéglátóhelyek egyharmada budapesti, kétharmaduk pedig egyenletesen oszlik meg a vidéki nagyvárosokban, az élen Szegeddel - derült ki saját felmérésükből.

Puffadt pöfetegem és fokhagymás mártásom gyönyörű találkozása
Itt az ősz, és vele a fantaszikus gombák időszaka! Ezt a pöfeteget az újpalotai piacon vette nekem Adri kolléganőm. Nagyobb volt, mint a fejem! Azonnal meg is örökítette a pillanatot egy másik kolléganőm. Nagyon boldog lettem, mert ezt kirántani maga a gyönyörűség! Köretként pedig nem a hagyományos sültburgonyát vagy párolt rizst adtam, hanem kreáltam egy remek őszi salátát egy fokhagymás öntettel. Próbáld ki!

Rántott harcsafilé
A harcsa kellemes ízű, fehér tömör húsú hal, nagyon alkalmas például rántott formában való elkészítésre. Bármilyen köretet adhatunk mellé, de szerintem a legfinomabb valamilyen majonézes salátával, vagy valamilyen majonéz alapű mártogatóval.

Sajtgolyó
Ennél egyszerűbb már igazán nincs. Ha ügyelünk az arányok betartására, egyszerűen nem tudjuk elrontani. Főzelék mellé feltétnek, vagy salátával főételnek is kitűnő.

Sajttal, sonkával töltött csirkemell
Sok család kedvenc hétvégi, ünnepi étele a rántott csirkemell, amit néha felturbózhatunk sajttal, sonkával is. Figyeljünk rá oda, hogy a húst ilyenkor klopfoljuk jó vékonyra, hogy könnyen átsüljön.

Sütőben sült zeller panko morzsában
Nagyon szeretem a zellert. Mindegy, hogy húslevesben főtt, nyersen lakik egy salátában, esetleg majonézesen tálalják, minden formában jöhet. De a legjobban mégis a rántott zellerért vagyok oda. Bő olajban sütve is finom, de most kipróbáltam, milyen a sütőben sült - egészségesebb - verzió. A válasz egyszerű: irtó jó!

Chilis pácolt csirkemell csíkok panko morzsában
Ennek a receptnek az érdekessége a japán zsemlemorzsa, amibe Györgyi a csirkét panírozta. A panko jelentősége szerkezetében rejlik, melynek köszönhetően kevesebb zsírt szív fel sütés közben, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ettől az elkészült étel egészségesebb lesz.

Rántott sajt, amit sosem rontasz el
Nagyon szeretem a rántott sajtot, mindegy, hogy trappistából vagy camembert-ből van. Azonban elég rizikós a készítése, gyakran kilyukad a panír rajta, a sajt pedig belefolyik az olajba. Mióta ezt a receptet megszereztem egy görög szigeten lévő étteremben, sosem csinálom másként a rántott sajtot. Elronthatatlan recept következik.

Töltött, rántott palacsinta
Gyors vacsorának semmiképp nem nevezném, és bár van benne hús, nem is a húsétel kifejezés jut róla eszembe. No de végül is nem kell mindent kategóriákba préselni. Nálunk ez abszolút ünnepi, vendégváró étel, egyrészt a főtt, füstölt tarja ára miatt, amiből azért minél öbb van benne, annál jobb, másrészt a kicsit hosszadalmas előkészületek miatt. Hétköznapokon csak álmodozunk róla...

Parmezános csirke paradicsommártásban
Olasz étel, előszeretettel készítik arrafelé, de én kóstoltam már Amerikában is, ott chicken parmesan a neve. Remekül ötvözi a klasszikus magyar rántott húst az olasz paradicsomos ételekkel, amelyeket a magyarok is nagyon kedvelnek. Elkészítése egyszerű, ha kipróbáljátok, biztosan bevonul a családi repertoárba.
Márti mediterrán rántott csirkéje
Bármennyire is nem szeretnék a hazai gasztronómusok, a rántott csirke örök ünnepi menü lesz Magyarországon! Ahhoz, hogy mégis kicsi újdonságot vigyünk bele, itt egy remek tavaszi fogás! Már kapható bazsalikom, snidling, ezektől varázsolhatsz friss, üde vasárnapi menüt!
Csak a kezemet tessék figyelni: így készül a Márti-féle rántott sajt!
Gimnazista koromban a szolnoki Tisza Szálló éttermében készítették a számomra legfinomabb rántott sajtot. Mellesleg akkor az volt a legolcsóbb fogás! Azóta is imádom minden változatát! Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak jó rántott sajtot készíteni. Vagy kifolyik belőle a sajt, vagy nyúlós lesz. Nos, a titok már nem titok! Egyszerűen kétszer kell panírozni, és nagyon forró olajban kisütni!
Rántott hagymakarikák
Nem kell gyorsétterembe menni, elég rászánni egy kis időt és máris az asztalon gőzölög a finom rántott hagymakarika. És mindannyian tudjuk, hogy a házi mindig jobb!