Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 2 db csirkecomb
- 4 db csirkeszárny
- kb. 10 dkg liszt
- 1 tojás és pici tej
- 10 dkg rusztikus zsemlemorzsa
- 1,5 dl olívaolaj
- olaj a sütéshez
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 6-7 levél friss bazsalikom apróra vágva
- 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1/2 csokor snidling apróra vágva
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítés:
Tisztítsd meg a csirkedarabokat, ha úgy szeretitek, a combokról húzd le a bőrét is. Egy tálkában keverd össze az olajat a citrom levével, lereszelt héjával, a zöld növényekkel, majd sózd, borsozd. Ezzel öntsd nyakon a csirkedarabokat. Jól forgasd össze, hogy mindenhol érje az olajos, fűszeres pác! Tedd hűtőbe 4-5 órára. (Én már előző este így elkészítem húst.) Másnap készítsd elő a lisztet, verd fel a tojást, önts hozzá egy pici tejet, mert úgy szebb színe lesz. Válassz úgynevezett rusztikus morzsát, ami már szupermarketekben is kapható. Ez nagyobb szemű, de ettől látványosabb és ropogósabb is lesz a csirkénk. Panírozd be a darabokat, majd forró, de lassú tűzön süsd ki. A frituban nagy jól beállítható a hőmérséklet. Használd a fedőt is! Sült burgonyával vagy petrezselymes burgonyával tálalhatod. Nem árt egy jó kis fejes saláta vagy egy rukkola saláta jól megy hozzá! Jó étvágyat!