Hozzávalók:
25 dkg sajt reszelve
2 db tojás
1 evőkanál liszt
egy kevés friss petrezselyem
bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A reszelt sajthoz hozzáadom a két tojást és a lisztet, kissé megborsozom, beleszórom a petrezselymet, majd a masszából golyókat formálok. Minden golyót meghempergetek zsemlemorzsában, és egy olyan edényben sütöm ki, amelyben a golyók majdnem el tudnak merülni az olajban. Használjunk kicsi serpenyőt, így kevesebb olaj is elég lesz a sütéshez.
Majonézes kukorica salátával és sült krumplival szoktam tálalni.
Tudod, hogy mitől sajt a sajt?
Az előállítása három alapvető “találmányon” alapul, melyeket sok ezer évvel ezelőtt “fedeztek fel”, és amelyek mind a mai napig változatlanul érvényben vannak. Íme, egy kis sajttörténelem.