Hozzávalók:
egy termetes zeller
1 tojás
panko morzsa (japán kenyérmorzsa)
(rizs)liszt
kevés tej
só
bors
olaj
Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, először ujjnyi vastag karikákra, majd hasábokra vágjuk. Sós, forrásban lévő vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük - így leáll a fővési folyamat -, kihűtjük.
A tojásba keverünk egy kis tejet, a (rizs)lisztbe egy kevés borsot és sót, majd a szokásos módon bepanírozzuk a zellerrudakat. A panko morzsát alaposan nyomkodjuk a zöldség felületére.
Egy tepsibe terítsünk szilikonos sütőpapírt, öntsünk rá egy kevés olajat, oszlassuk el a papír teljes felületén, majd fektessük rá a bepanírozott zellert. Egy kevés olajjal a papírral nem érintkező felületüket is spricceljük meg, majd 190 fokos sütőben süssük kb. 20 percig, félidőben megforgatva a zellert.
Sajtos burgonyagombóc
Mutatunk egy hasonlóan egyszerű, de isteni receptet, ez a sajtos burgonyagombóc. Ha kipróbálod, bevonul a repertoárodba, az biztos.