Életforma.hu


Ponty ez kell nekünk az idei karácsonyra is! 

A magyar háztartásokban többnyire a halászlé és a rántott hal képezi a karácsonyi menü részét, amihez jellemzően pontyot választanak a vásárlók. A halárakat, illetve az ár-érték arányt figyelembe véve, várhatóan ez idén is így fog történni. Ugyanakkor az elmúlt években a gasztronómia kezdi felfedezni, hogy a magyar halfajták milyen változatosan készíthetőek el, így a hagyományos fogások mellett újdonságok is megfigyelhetők.
Pontyfilé gyömbérrel fűszerezve

Pontyfilé gyömbérrel fűszerezve 

Méltatlanul hanyagolt fűszer volt sokáig nálunk a gyömbér, szerencsére egyre többen nem csak mézeskalácshoz használják. Hanem például halhoz, mártáshoz is.
Fenséges rák, ponty és pisztráng receptek

Fenséges rák, ponty és pisztráng receptek 

Kínálatunk hétvégére, avagy az ünnepekre: Fogasszelet rákpörkölttel, Gyömbéres pontyfilé és Ropogós pisztráng édesköményes rákraguval.Érdemes kipróbálni!