Puliszka cikkek

Polenta lepény marhahússal
A polenta - ismertebb nevén kukoricadara - nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, isteni köreteket, party snackeket - is - lehet belőle készíteni. Itt most a takaró szerepét tölti be a fűszeres marhahús fölött.

Gombapörkölt sajtos puliszkával - déli szomszédainktól
Puliszkát legutóbb a nagyanyám készített itthon. Most egy kicsit más összetevőkkel és más helyről, Szerbiából gyűjtöttem be ezt a finomságot. Gombapörkölttel tálaltam a családom nagy örömére és étvágyára.

Szegény ember étke: puliszka
A magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán hagyományos étkezésben egyaránt megtalálható ez az étel. Régebben az erdélyi szegény emberek fő tápláléka volt. Reggelinél, vacsoránál ez volt a főétel, ebédnél köretként ették. Kemény változatát hidegen tarisznyába csomagolták, útravalónak, mezei, illetve erdei munkákhoz - írja a Wikipedia.

Spenótos-gombás fasírt puliszka ágyon
Az szinte biztos, hogy a vegetáriánusok kedvence lesz ez a gombás-spenótos fasírt, akár puliszkával, akár más szokványos körettel esszük. De saláták mellé is remek nyári fogás, még diétázóknak is.

Serpenyős lazac zsázsával, puliszkakockával és kapribogyóval
A lazac és a kapribogyó már így kettesben is különleges páros, ám hármasban a rusztikus puliszka - vagy hívhatjuk polentának is - igazi különlegesség: a pikáns fűszeres halhoz igazi telitalálat a semleges, remekül variálható köret. Tökéletes kombináció!