Hozzávalók:

Pörkölthöz:
30-35 deka gomba
2 kanál olíva olaj
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/3 bögre bujon (húsleves)
2kk citromlé
só, bors
Puliszkához:
3/4 bögre kukorica dara
2 bögre tej
1,5 bögre zöldségleves
1 bögre reszelt sajt
só
Elkészítés:
A gombapörkölthöz a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és pár percig olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a húslevessel. Pár percig együtt főzzük.
A puliszkához a tejet és a zöldséglevet felforraljuk, óvatosan beleöntjük a kukorica darát (állandó kevergetéssel) kb 4 perc főzés után hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot és kb 5 percig főzzük. Mikor elkészült, tálaláskor a puliszkára rakjuk a gombás mártást.
A puliszka készítését még egyszerűbben, más összetevőkkel is olvashatod, ITT!