Rebarbara cikkek

A 3 legjobb rebarbarás receptünk
Megmutatjuk azt a három rebarbarás receptünket, amelyeket a legjobban szeretünk elkészíteni, amikor szezonja van a rebarbarának.

Mézes rebarbarás süti
A rebarbara különleges, fanyar ízével nem biztos, hogy első kóstolásra belopja magát a szívünkbe, de érdemes vele kísérletezni, akár más gyümölcsökkel társítani.

Édesburgonyás muffin rebarbara mártással
A muffin egyre népszerűbb desszert, és ez nem véletlen, hiszen könnyű elkészíteni, ráadásul finom is. De a finomnak is vannak fokozatai, és muffinban is lehet különlegeset alkotni, amire receptünk a legjobb példa.

Rebarbara chutney
Sok helyen láttam már a hétvégi piacon rebarbarát, annak, aki nem ismeri, érdemes közelebb kerülnie hozzá, annak pedig, aki szereti, egy újabb remek recept a felhasználására.

Habos rebarbarás pite
Az utóbbi idők próbáljunk-ki-valami-újat akcióinak legsikeresebbje. Nem gondoltam, hogy ennyire finom lesz, elsőre inkább az elkészítési mód viszonylagos egyszerűsége ragadott meg. Meg aztán volt itthon pár szál, már nem túl friss rebarbara, amit csillagászati áron vettem a piacon, nem akartam veszni hagyni.

Rebarbarás pitém
Nem vagyok elvakult rebarbara fan, de szezonjában kétszer-háromszor szívesen sütök belőle valami fanyar kis süteményt. Mondjuk egy pitét. Bolondíthatjuk egy kevés almával vagy málnával is.

Rebarbara, a barbárok gyökere
A rebarbara - nevének jelentése: a barbárok gyökere - csak kora tavasztól május végéig, illetve szeptember elejétől az első fagyok beálltáig használható étkezésre, mert nyáron a benne megemelkedő oxálsav tartalom miatt hashajtó hatású, nagy mennyiségben pedig mérgező. De szezonjában nagyon ajánlom a fogyasztását.

Szuper egészséges epres süti
Persze, az édesség nem éppen az egészséges táplálkozás csúcsa, de ha már, akkor ez a süti a lehető legjobb, amit választhatunk. Gyümölcs és rostok - extra finom formában. Egyik kolléganőm legújabb receptjét olvashatjátok!
Isteni rebarbara leves biokertészem ötletéből
Sokáig nem nagyon szerettem a rebarbarát. Talán azért, mert a családban sem kedvelte különösen senki. Felnőtt koromban jöttem rá, hogy méltatlanul bántam vele, és érdemes több időt rászánni! Kedves anyukák és apukák! Először nézzetek magatokba, mielőtt azt mondjátok valamire: nem tudom miért, de a gyerek nem szereti...? Ezt a leves sem bánjátok meg!

Rebarbarás cookie
Méltatlanul mellőzött alapanyag a rebarbara itthon. Tulajdonképpen zöldség, kellemes, savanykás íze mégis remek például süteményekben. Létezik pirosas és zöld változata is - előbbi talán látványosabb, de az ízben nincs különbség.
Epres-rebarbarás pite
Még egy kis ideig tart az eperszezon, használjuk ki mondjuk ezzel az egyszerű, de isteni pitével! A rebarbara méltatlanul hanyagolt finomság itthon, érdemes kísérletezni vele. De egyébként nélküle is elkészíthető a recept.