Hozzávalók:
0,5 kg rebarbara megtisztítva
2 dl méz
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál liszt
A tésztához:
10 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál vaj
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál almalé
Elkészítés:
A rebarbarát kis darabokra vágtam, beleszórtam egy kis jénaiba, ráöntöttem a mézet, megszórtam fahéjjal és 1 evőkanál liszttel. A konyhai robotgépben összekevertem a tésztához valókat, és a nem túl híg masszát megpróbáltam egyenletesen a rebarbarára kenni. 180 fokos sütőben sütöttem 30 percig. Langyosan a legfinomabb.
Rebarbara, a barbárok gyökere
A rebarbara – nevének jelentése: a barbárok gyökere – csak kora tavasztól május végéig, illetve szeptember elejétől az első fagyok beálltáig használható étkezésre, mert nyáron a benne megemelkedő oxálsav tartalom miatt hashajtó hatású, nagy mennyiségben pedig mérgező. De szezonjában nagyon ajánlom a fogyasztását.