Hozzávalók:
- 1 és fél csésze teljes kiőrlésű zabliszt
 - fél csésze nyírfacukor
 - kb. 5 dkg vaj vagy margarin
 - csipet só
 - 1 tojás
 - fél csomag sütőpor
 - egy vaníliarúd kikapart belseje
 - 2 csésze apróra vágott eper
 - 1 csésze megtisztított, apróra vágott rebarbara
 - 2 ek kukoricakeményítő
 - ízlés szerint nyírfacukor
 
Elkészítés:
A tojást kissé felverjük, belekeverjük a vaníliát, a sót, a cukrot, a sütőport, végül a lisztet. A margarint apró darabokban hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal morzsás tésztát készítünk. A gyümölcsöket néhány kanál nyírfacukorral és a keményítővel összeforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk a tésztánk felét. Nem érdemes nyújtással bajlódni, egyszerűen kézzel is könnyen eldolgozhatjuk. Ráöntjük a gyümölcsös keveréket, majd rámorzsoljuk a tészta másik felét úgy, hogy rusztikus, morzsás felületet kapjunk. 190 celsius fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép színt kap.
Természetesen más gyümölcsökkel is kiváló - már alig várjuk a sárgabarackot - ,de az eper-rebarbara kombinációt azért szeretjük, mert a rebarbara savanykássága éppen tökéletesen ellensúlyozza a sütemény édességét.