Életforma.hu


Készítsd el te is Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptjét!

Készítsd el te is Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptjét! 

Ami gasztró és francia, az már nem lehet rossz. A bisztrók egyedi ízei most már Magyarországon is, Kárai Dávid gasztroblogger stúdiójában.
Szűzérmék lestyán mártásban, sokmagos rizzsel körítve

Szűzérmék lestyán mártásban, sokmagos rizzsel körítve 

Főzetét vízhajtóként is használják, illetve a legtöbb vízhajtó teakeverék nélkülözhetetlen alkotóeleme, ugyanakkor a vesekő és a vesehomok kialakulása is megelőzhető a fogyasztásával. A népi gyógyászatban emésztést serkentő, étvágyjavító, de még görcsoldóként is használatos. Ez a csoda pedig a lestyán! Az ételízesítők legtöbbjében is megtalálod!

Szűz és paradicsom, avagy az egyszerű és csalafinta 

Igen, valóban létezik ilyen egyszerű pompa; lehet, hogy egy ici-picit olaszos, de abból még nem volt baj! Egyébként meg, No comment! Tök felesleges lenne erről bármit írogatni..., tehát az egész magáért beszél. Íme az őrülten jó ételek legújabb produkciója.
Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából

Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából 

Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel - nem mindennapi ízekkel. Kis kiegészítésként lilahagymás paradicsomot is tálaltam mellé.
Porchetta Pammer Livi konyhájából

Porchetta Pammer Livi konyhájából 

Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.
Diós-almás sertésszűz, mustáros burgonyapürével + 1 videoval

Diós-almás sertésszűz, mustáros burgonyapürével + 1 videoval 

Marton Adriennt már nem kell bemutatnunk. Ő az a privátséf, és ételstyliszt, aki megtalálta az egészséges egyensúlyt élet és az ételek között. Ím, bizonyságul a következő remek recept! Kedvencem, a gránátalma mag ismét szerepet kapott. Ezt meg kell nézned!