- 60 dkg szűzpecsenye
- 12-15 db koktélparadicsom
- 20 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
- 25 dkg rizs
- balzsamecet
- lestyán
- bors, só
- parmezán vagy parmezán jellegű sajt
Elkészítés:
A rizi-bizi készítése megegyezik a párolt rizsével, illetve ez esetben mielőtt lefednénk, beleszórjuk a fagyos borsót készre főzzük, készre pároljuk, sóval, borssal és lestyánnal ízesítjük.
A szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben mindkét oldalukról megsütjük. Amíg az szűzérméink sülnek, elfelezzük a paradicsomokat, és az utolsó 3-4 percben a húsok közé szórjuk, 2-3 evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk, majd lényegében csak összemelegítjük, összeforraljuk, de annyira, hogy a paradicsomok még nem essenek szét.
Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk. Pont – írja blogjában Steffel Csaba.
Ma ezt készítettem, mert szeretem. Külön-külön is, na de így egybe… Steffel Csaba egy különleges ételét mutat meg Nektek.