Életforma.hu


Gombás-sóskás spagetti életmódváltóknak

Gombás-sóskás spagetti életmódváltóknak 

Lépésről lépésre kell haladnunk, ha a tavaszi megújulás saját életmódváltásunkkal szeretnénk „megspékelni” – tanácsolta Barcza Zoltán, az egyik legismertebb hévízi séf. Arra is figyelmeztetett, hogy érdemes keresgélni okos és praktikus gasztro eseményeket, ahol jó fogásokat, recepteket tanulhatunk. Nemrég a Hotel Carbonában rendeztek egy különleges örömfőző estet, ahol 13 hévízi séf vacsoráján leshettünk el jó ötleteket az egészséges táplálkozáshoz! Ekkor osztotta meg velünk Barcza Zoltán gombás-sóskás spagettijének receptjét is, melyet szívből ajánlok minden kezdő életmódváltónak egy húsmentes nap megkoronázásaként!
Legzöldebb barátaink

Legzöldebb barátaink 

Nem szeretem a szót, hogy megosztó, mégis kénytelen vagyok ezúttal leírni, hiszen a spenót és a sóska vonatkozásában tényleg kétféle embertípus létezik: az utálkozók és a feltétel nélkül kedvelők. Az utálat valószínűleg a gyermekkorból marad vissza, hiszen a spenót és a sóska az első főzelékek, amit a 7-8 hónapos csecsemőnek adhatunk a hozzátáplálás folyamán. Mivel a spenót igazi barátait, a tejet, fokhagymát és borsot kisbabáknak nem ajánlott adni, elképzelhetjük, mennyire ízetlen az a főzelék, amely mindezeket nélkülözi. Érthető tehát a viszolygás, mégis azt javasolnám, próbáljunk tudatosan megbarátkozni ezekkel a zöldekkel, nagyon egészségesek ugyanis, és egyáltalán nem csak főzelékként szerepelhetnek az étrendünkben.
Vad brokkolis kenőke

Vad brokkolis kenőke 

Sok szép zöld növény pompázik a kertben! Mind-mind maga az egészség! Innen jött az ihlet a vacsorához! Nagyon finom kenőke lett belőlük, amikett frissen sütött oregano-olajos focaccia-val ettem (olasz kenyérféleség), de kínálhatsz hozzá egyszerű pirítóst is! Antal Vali egészséges recptkínálatában láthatod ezt a kis egyszerű csodást is!
Zöldség "befőttek"gyorsan, egyszerűen

Zöldség "befőttek"gyorsan, egyszerűen 

Milyen jó is lenne télen friss zöldséget enni! Ha frissel nem is tudunk szolgálni, az általunk eltett sóska, karfiol, biztosan sikert arat vendégeink körében is.